gyakori kérdéseitek

gyakori kérdéseitek

Postby tanulni.vagyo74es » Sun Nov 30, 2008 9:13 am

ide érkezzenek, ha nem tudtok valamit
tanulni.vagyo74es

És egyben én lennék az első :

Postby tanulni.vagyo74es » Sun Nov 30, 2008 9:27 am

Sziasztok. Konnichi wa .
Remélem, hogy zavarkodásom, nem fog túl nagy gondot okozni Neked-Nektek..
Regisztráció után próbáltam bejelentkezni, ez rendben van-volt.. , de a szótárt sikerült egyszer át fordítani: magyarról - Japánra, és nem tudom hogyan.. Pedig lenne szükségem arra is , mivel sok szóra nem hoz eredményt,így hatodik kanyarra.
Én dalszövegeket, openingeket, és feliratokat is fordítok , itthoni rajongók részére olvashatóvá tenni a kinti filmeket, animéket..amellett , hogy audidakta -ként meg kísérlem egyedül elsajátítani a nyelvet :!: (igaz ,van egy levelező társam ,aki Kameino-i , de most épp Bécsben tanul..) -ezért is regisztráltam mostmár be hozzátok, eddig csak álltalános használója voltam hasznos oldalatoknak :!:
Tetsudatte wa doumo arigato gozaimasu.

(le nem fordított szavak : mitame, yowaku,ijippai,tanoshimechau,joushiki,sukatto, kakushiteru, dekiteru,kyun,karamawari,pojiteibu,jibun,rashii,shinario,hachamecha,kawatte,tanoshimeru,)-ezeket hogy is találjam meg :?:
tanulni.vagyo74es

Re: gyakori kérdéseitek

Postby gaspar » Thu Dec 11, 2008 12:45 am

Az Adys szótár folyamatosan bővül. Ugyan nem tudjuk, hogy ki mit keresett, de azt tudjuk, hogy milyen szavak nem voltak a szótárban a kereséskor, így a szótár folyamatosan bővül.

Mint minden szótár, ez sem helyettesítheti a nyelvtankönyvet. Az általad említett szavak egy része ragozott alakban van. A keresőbe, ha nagybetűt, kandzsit vagy kanát írsz akkor japan-magyar szótár lesz belőle, ha kisbetűt, akkor magyar-japán szótárként jön fel.

A kérdéses szavak:
    mitame látszat みため 【見た目】
    yowaku - よわい 【弱い, de mivel a 弱くなる egy külön magyar szóval fordítható ezért most beletettem
    iippai - valószínűleg いっぱい akar lenni
    tanoshimechau - 楽しむ -> 楽しめる ragozott alakja
    jousiki - じょうしき 【常識】
    kakusiteru - かくす 【隠す】 ragozott alakja
    dekiteru - できる 【出来る】 ragozott alakja (kész van)
    karamawari - からまわり 【空回り】 beletettem
    pojiteibu - ポジティブな beletettem
    jibun - じぶん 【自分】
    rashii - ーらしい ugyan ez nyelvtani, beletettem
    shinario - シナリオ
    hachamecha - はちゃめちゃ 【破茶目茶】
    kawatte - かわる 【代る・換わる・替わる】ragozott alakja
Remélem a magyarázatokkal már könnyebben meg fogod találni a szavakat. Ha pedig nincs benne, akkor nézz vissza pár nap múlva, hátha benne lesz.

Gáspár
gaspar

Return to Olvasóknak